We zijn gewend aan web services, zoals Facebook, Gmail en Edicy. Schrijf je in en gaan. Geen tech nische kant om u zorgen over te maken. De gegevens staan veilig online. Alle upgrades worden automatisch geleverd, alle hackers worden routinematig afgeweerd. Een speciaal team zorgt hier in stilte voor.

Puke bag

Wacht, sommigen van jullie zijn daar nog niet echt. De prachtige, zorgvuldig gemaakte websites gemaakt door web agencies zijn waarschijnlijk niet gebouwd op web services. In plaats daarvan lopen ze opstandaard geïnstalleerde stukken software genaamd CMS (content management systemen) in de servers van lokaal hosting bedrijf.

Het is tijd voor verandering. Vergeet software. Laat uw bureau uw website op Edicy, Squarespace of een andere web service bouwen.

Het is niks om de eigenaar van zo’n website te zijn (tenzij u een web developer bent), omdat:

  • Techniek uw verantwoordelijkheid wordt.
  • Aanpassen van een machine een toekomstige kostenpost wordt.
  • Een CMS standaard niet gebruikersvriendelijk is.
Laten we eens in meer detail naar deze redenen kijken.

Techniek wordt uw verantwoordelijkheid.

Elke aangepaste gehoste website dient eerst te worden opgezet in de server. Dat is het eenvoudige deel. Bureau zorgt voor alles — tot het einde van het webproject. Daarna is er niemand meer in de kamer om dag en nacht voor de website te zorgen. Niemand is verantwoordelijk. Niemand geeft er echt om, behalve u.

Terminal screenHosting bedrijf beheert alles "onder" de website machine — hardware, onderliggende software, verbinding. Web bedrijf kan u helpen met alles hierboven — design, content, marketing.

De mensen die de machine ontwikkelen zouden u moeten helpen met het middelste gedeelte. Maar het werkt niet op die manier. Ze kunnen u niet helpen met het uitvoeren. Hun updates en bug fixes bereiken u alleen als en wanneer u ​​web agency vraagt het met de hand te doen.

Als er iets gebeurt, is het proces om het goed te krijgen traag en duur. Verantwoordelijk zijn voor iets u geen expert in bent, is het risico niet waard. U kunt in plaats daarvan naar een web service overgaan.


Aanpassing van een web-motor wordt een toekomstige kostenpost.

Ontwikkelaars houden van aanpassen van software. Het wijzigen van een stukje code zodat het past met het willekeurige idee dat u had. Programmering. Het is als het beoefenen van een taal die u begrijpt. En hij krijgt een beloning — u bent tevreden om te zien dat uw idee geïmplementeerd wordt samen met andere veranderingen.

Rusty toolsKom er elke dag. Twee maanden later hoort u per ongeluk dat de versie van het open-source CMS dat voor u is opgezet eenvoudig te exploiteren is door hackers. Ze konden uw website ontsieren door de voorpagina te vervangen door stomende porno.

Blijkt het dat de ontwikkelaar van uw webbureau op een lange vakantie is. Een andere ontwikkelaar is een week later aan u toegewezen. Het duurt hem 2 dagen om de CMS achter uw website te upgraden. Het had moeten slechts 30 minuten moeten duren. Maar het stukje code dat speciaal voor u was geschreven werkte niet met de nieuwe CMS versie. De andere man verspilde tijd met het herschrijven.

En dan krijg t u de rekening. Het is royaal. U betaalt slechts een paar honderd euro's. En het duurde nog niet een hele maand om het gedaan te krijgen!

Het zuigt. In plaats daarvan had u gebruik kunnen maken van een web service en u nooit zorgen hebben hoeven te maken. Er is geen wachttijd, geen extra betaling, u hoeft niet voor uitbuiting te vrezen. Het zou niet uw verantwoordelijkheid zijn.

Elke CMS is standaard niet gebruikersvriendelijk.

Een manier van het creëren van een applicatie is om alles op te bouwen rond wat de gebruiker wil bereiken. Het is een ascetisch pad. De sleutel is om het simpel te houden. Om onnodige stappen, elk onnodig beslispunt en elke long-tail tool te laten vallen. Het gaat om het voorspellen van de workflow. Het gaat om voortdurende verbetering. Edicy is op deze manier geboren.

Edicy blog post editing view

Een andere benadering is hoe de CMS programma's zijn gemaakt. Het gaat over het bouwen van alles rondom functies. En er is elke functie of plug in die u maar kunt bedenken. Om de unimaginables nog maar niet te noemen. Al deze fun heeft een keerzijde. Niemand ondersteunt u met deze belasting. U heeft te veel opties, beslispunten, overtollige tools.

Joomla blog post editing view


Het nadeel is enorm. Eenvoudige taken kosten tijd en moeite omdat de interface te druk is. Elke nieuwe gebruiker moet worden opgeleid omdat de workflow niet intuïtief is. Gedrag verschilt per plugin. Het enige geoptimaliseerde ding is de ervaring van de ontwikkelaar.

Gecombineerd met al het andere wat niks is aan het bezitten van eigen gehoste websites, zult u wel twee keer nadenken alvorens in hen te investeren.

Reacties

  • IemandOpzoekNaarEchteContent 11 mrt

    Dank voor deze onzin en gelijk nuttig om zulke bs de wereld in te sturen terwijl je zelf waarschijnlijk de skills ontbreekt om dergelijke CMS's deftig te doorgronden--blijkend uit dit crappy CMSpje dat je hier hebt ingezet.
    Geen deftig diploma ook ni zeker? Good luck!

Voeg een commentaar toe

Email again:

Edicy blog

Het leven achter de simpelste web creatie tool


Recente Buzz